Milano se pregătește să interzică gustările de la miezul nopții, în încercarea de a ameliora problema zgomotului nocturn, transmite Euronews.
Orașul italian Milano propune o nouă lege care să interzică înghețata după miezul nopții, într-un efort de a proteja „pacea și sănătatea” locuitorilor. Dacă va fi aprobată, noua lege ar putea intra în vigoare luna viitoare și ar fi aplicată până în noiembrie.
Propunerea ar urma să interzică orice fel de alimente la pachet
Propunerea ar urma să interzică orice fel de alimente la pachet, inclusiv pizza și băuturi, după ora 00:30 în zilele lucrătoare și după 1:30 în weekend sau de sărbătorile legale. Administrația orașului încearcă să rezolve problema zgomotului nocturn de pe străzi.
„Un segment considerabil al populației se plânge de zgomotul excesiv”
Luna trecută, primarul Giuseppe Sala a declarat că „un segment considerabil al populației se plânge de zgomotul excesiv”.
„În rolul meu trebuie să ascult toți cetățenii, inclusiv pe cei care trebuie să muncească și pe cei care vor să își facă afacerile”, a adăugat Sala.
„Căutăm un echilibru între socializare și divertisment, liniștea și sănătatea locuitorilor și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor”, a scris, pe Facebook, Marco Granelli, viceprimarul responsabil cu securitatea.
Aceasta nu este prima dată când orașul italian încearcă să impună interzicerea înghețatei la ore târzii.
Cetățenii au timp până la începutul lunii mai să sugereze modificări la noua lege
În 2013, consiliul municipal – sub conducerea primarului de atunci, Guiliano Pisapia – a eșuat în încercarea de a-i îndepărta de pe străzi pe amatorii de înghețată la ore târzii. Măsurile propuse au fost întâmpinate cu reacții negative. Cetățenii au timp până la începutul lunii mai să sugereze modificări la noua lege propusă.
Lino Stoppani, președintele Fipe, federația italiană a operatorilor publici și turistici, a declarat pentru cotidianul italian Il Messaggero: „Problema vieții de noapte există, dar această lege nu va face decât să producă prejudicii pentru întreprinderi”.
Citeşte şi: Românii, ultimii din UE la cumpărarea de cărți online