Primăria Craiova pregăteşte Water Park-ul pentru vară şi mai investeşte încă aproape 840.000 de lei doar ca să trateze apa din bazine. Contractul a fost deja scos la licitaţie, iar acum se aşteaptă firmele care pot pune la dispoziţie toate substanţele de care complexul acvatic are nevoie.
Aproximativ 840.000 de lei „zboară“ din bugetul local direct spre Water Park, ale cărui bazine trebuie pregătite pentru sezonul estival. Toţi aceşti bani, mai precis 838.920 de lei, fără TVA, vor fi folosiţi pentru cumpărarea substanţelor de tratare a apei. Vineri, 10 mai, a fost publicată în SEAP licitaţia prin care municipalitatea vrea să găseasă firma potrivită care să pună la dispoziţie o serie de substanţe care vor fi utilizate pentru ca apa din bazinele Water Park-ului să fie sigură pentru cetăţenii care vor alege să se relaxeze în cadrul acestui parc acvatic.
„Tratarea apei din piscine presupune modificarea și menținerea apei la anumiți parametrii chimici: nivel ph, clor liber, turbiditate. Tratarea se face cu ajutorul unor compuși chimici, introduși în apa din bazine prin injecție cu ajutorul instalațiilor automate. În cadrul complexului „Craiova Water Park“ există bazine exterioare și interioare cu suprafața de 5.500 mp. Întreținerea bazinelor și menținerea temperaturii apei din bazine aduc un plus de confort si de relaxare clienților complexului de agrement“, au specificat reprezentanţii complexului în caietul de sarcini întocmit pentru această licitaţie.
Ce substanţe de tratare a apei vor fi folosite la Water Park
Prin acest contract scos la licitaţie, primăria vrea să cumpere şapte tipuri de produse care vor îmbunăţi calitatea apei din bazinele complexului acvatic. „O apă de calitate impune folosirea unor substanțe superioare calitativ, reducând riscurile contaminării apei din bazine. Având aceste deziderate, considerăm că numărul clienților noștri va crește în viitor. Obiectul achiziției constă din furnizarea de substanțe pentru tratarea apei din bazinele interioare și exterioare pentru anul 2024 sunt: clor lichid stabilizat, floculant, aid sulfuric, filter cleaner- oxid de clor, tablete reactivi, testare apă – Ph și clor, anti-alga și anti-fosfați, dar şi soluții de calibrare sonde Ph și clor“, a mai fost specificat în documentaţie.
Potrivit informaţiilor din caietul de sarcini, obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor este funcționarea în parametrii proiectați, reducerea consumului de apă, energie electrică şi termică, asigurarea calităţii apei, dar și menţinerea siguranţei utilizatorilor. Necesarul de sustanţe de tratare a apei pentru această etapă este de 70.000 de litri de clor lichid stabilizat, 10.000 de litri de acid sulfuric minim 51%, 1.200 de litri de floculant, 300 de litri de filter cleaner (oxid de clor), 15.000 de tablete reactivi pentru testarea apei, 350 de litri de anti-alga şi anti-fosfaţi şi 12 seturi de soluţii calibrare sonde Ph și clor. Primăria Craiova aşteaptă acum ofertele de la firmele care pot pune la dispoziţie aceste substanţe, iar termenul limită este 21 mai. Apoi, în aproximativ o lună va fi desemnată firma câştigătoare.
Alţi 350.000 de lei, tot pentru tratarea apei, în octombrie
Încă o licitaţie care a presupus tot achiziţia de substanţe pentru tratarea apei la Water Park s-a desfăşurat în luna octombrie a anului trecut. Atunci Primăria Craiova a investit din buget suma de 354.300 de lei. La licitaţie a participat o singură firmă. Este vorba despre BLUE NEON, din Craiova. Prin intermediul contractului din octombrie s-au cumpărat cinci tipuri de produse: clor lichid stabilizat, concentraţie – 35.000 litri; filter cleaner (oxid de clor) – 50 litri; anti-alga și anti-fosfați – 150 litri şi tablete reactivi, testare apă Ph şi clor – 1.000 de bucăţi.
Citeşte şi: Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest an