32.6 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 comisari de la Garda de Mediu Argeş, anchetaţi pentru corupţie

13 comisari de la Garda de Mediu Argeş, anchetaţi pentru corupţie

Aproape toți comisarii de la Garda de Mediu Argeș sunt suspecți de fapte de corupție. Anchetatorii cred că angajaţii ar fi făcut verificări superficiale la cea mai mare groapă de gunoi din judeţ, cea de la Albota. Prejudiciul estimat ajunge la 20 de milioane de lei.

13 comisari ai Gărzii de Mediu Argeș au ajuns, rând pe rând, în fața procurorilor DIICOT din Pitești. Aceştia au dat explicații despre controalele făcute la groapa de gunoi de la Albota. Angajaţii sunt suspectați de abuz în serviciu.

Procurorii DIICOT suspectează raportări fictive conform cărora mii de tone de deşeuri ar fi fost declarate ca fiind reciclate la Albota. În realitate, însă, spun anchetatorii, nu se întâmpla acest lucru.

Primul audiat de anchetatori a fost chiar șeful Gărzii de Mediu, Alexandru Vîjan. Prejudiciul calculat până acum se ridică la peste 20 de milioane lei.

Ancheta procurorilor DIICOT din Argeș a început în 2023 cu percheziții la groapa de gunoi și la o asociație de dezvoltare intercomunitară ce se ocupă de managementul deșeurilor.

Mai mulți afaceriști locali au ajuns atunci la audieri. 

Citeşte şi: Gorj: Polițiștii au desfășurat activități informative pentru elevi în domeniul siguranței online

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS