31.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO româncă a stat 36 de ani în puşcării din şapte ţări

O româncă a stat 36 de ani în puşcării din şapte ţări

O femeie, de 67 de ani, din județul Iași, a stat 36 de ani în penitenciare din România și alte şase țări europene. Femeia a fost condamnată pentru nenumărate furturi, primul fiind comis în 1988, iar ultimul – în 2020, scrie Ziarul de Iași.

Furtul care a adus-o în atenția publică a fost comis pe 1 iunie 2020.

Femeia a mers cu trenul la Pașcani special pentru a fura. A intrat într-un magazin de electrocasnice și a luat de pe raft două fiare de călcat, în valoare de 990 de lei, pe care le-a băgat în geantă. A ieşit din magazin fără să fie prinsă și, imediat ce s-a întors acasă, le-a vândut cu 200 de lei.

A doua zi, angajații magazinului și-au dat seama de dispariția celor două fiare de călcat. După ce au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere, au identificat hoața. Directorul magazinului a postat fotografia femeii pe grupul intern de comunicare prin WhatsApp, iar un coleg i-a spus identitatea hoaței. Mai furase și din alte magazine, scrie sursa citată.

A stat 36 de ani din viaţă în puşcării

În urma anchetei, femeia a fost găsită de polițiști chiar în penitenciar, unde își ispășea pedeapsa primită pentru o faptă similară. Și-a recunoscut fapta și a spus că furase din magazinul din Pașcani pentru că nu avea venituri să se întrețină.

În fișa sa de cazier judiciar erau înscrise, însă, condamnări pentru fapte similare începând încă din 1988. Până la 63 de ani, când comisese furtul de la magazinul din Pașcani, femeia își petrecuse viața mai mult în închisoare decât în libertate, în România, dar și în șase țări europene, scrie sursa citată.

Pentru ultimul furt, femeia a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare. Prin contopirea ultimei pedepse cu cele anterioare, a rezultat o pedeapsă finală de 3 ani și 11 luni de detenție. În plus, inculpata a fost obligată și la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei, echivalând cu 200 de zile-amendă, dar și a 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Pronunțată vineri, sentința poate fi contestată în apel.

Citeşte şi: Patru morţi după ce un autoturism a intrat într-un TIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS