19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞofer român de TIR, mort în Italia după ce a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu alt camion

Şofer român de TIR, mort în Italia după ce a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu alt camion

Doi șoferi de TIR, unul român şi altul italian, au murit luni dimineaţă, într-un tragic accident petrecut pe o șoseaua regională din Italia, în provincia Verona.

Cele două TIR-uri transportau material feros pentru Feralpi Siderurgica, o companie siderurgică cu sediul în Brescia. Camionul condus de Costel Blanaru, de 53 de ani, se întorcea după ce descărcase la Brescia.

Din motive încă necunoscute, în jurul orei 7.00, şoferul român a pierdut controlul vehiculului, care a ajuns pe contrasens, unde a lovit rezervorul plin al TIR-ului condus de Renzo Roberto Leita, de 65 de ani. Cei doi şoferi au murit pe loc. În urma coliziunii devastatoare, camionul românului a luat foc, carbonizându-l pe bărbatul aflat în cabină.

Pompierii au intervenit cu trei vehicule și 12 operatori, au stins incendiul care a implicat unul dintre vehiculele grele și mașina și l-au extras pe unul dintre șoferii vehiculelor grele, în timp ce celălalt fusese proiectat afară din impact.

În accident a fost implicat și un autoturism în care se aflau două femei. Acestea au scăpat doar cu răni ușoare și au primit îngrijiri medicale la locul accidentului.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și eventualele responsabilități.

Citeşte şi: 13 comisari de la Garda de Mediu Argeş, anchetaţi pentru corupţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS