25 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou regim de sancţiuni împotriva Rusiei, adoptat de UE

Un nou regim de sancţiuni împotriva Rusiei, adoptat de UE

Consiliul UE a adoptat un nou regim de sancţiuni împotriva represiunii accelerate şi sistematice a drepturilor omului, a democraţiei şi a statului de drept de către autorităţile ruse, transmite News.ro.

Acest nou regim oferă cadrul necesar pentru desemnarea persoanelor implicate în abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului, precum şi în acte de represiune şi acţiuni care subminează democraţia şi statul de drept, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Douăzeci de includeri pe listă pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă drepturile omului

Marţi au fost deja adoptate douăzeci de includeri pe listă pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă drepturile omului şi participă la acte de represiune, mai spune sursa citată.

Regimul de sancţiuni oferă, de asemenea, un cadru specific pentru a interzice furnizarea către aparatul de represiune rus a unor produse şi tehnologii care pot fi utilizate în mod abuziv în scopul represiunii interne. Regulamentul prevede o listă a acestor produse şi tehnologii. Produsele şi tehnologiile care nu sunt enumerate acolo, dar care sunt destinate utilizării în legătură cu represiunea internă din Rusia fac de asemenea obiectul interdicţiei de furnizare.

Noul regim de sancţiuni răspunde politicilor din ce în ce mai represive ale autorităţilor ruse

Noul regim de sancţiuni răspunde politicilor din ce în ce mai represive ale autorităţilor ruse. Aceste acte de represiune sunt exemplificate, din păcate, de moartea lui Alexei Navalnîi în februarie 2024 şi de încarcerarea motivată politic a unor personalităţi politice disidente precum Oleg Orlov, Alexandra Skocilenko şi Vladimir Kara-Murza, conform sursei menţionate.

Citeşte şi: Guvernul Thailandei a inclus România pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de viză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS