-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelistarea unui produs românesc cu preţ mai mic, sancţionată cu 5% din cifra de afaceri

Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic, sancţionată cu 5% din cifra de afaceri

Potrivit unui proiect de act normativ la care se lucrează în Ministerul Agriculturii, delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic decât cel achiziţionat ulterior de către retailer din import ar putea fi sancţionată cu 5% din cifra de afaceri. Anunţul a fost făcut miercuri de ministrul de resort Florin Barbu, la discuţiile din Comisia economică din Senat.

Acesta a menţionat că proiectul de act normativ urmează să fie discutat cu procesatorii şi retailerii în 11 şi 12 iunie, potrivit hotnews.ro.

„În acea ordonanţă sau proiect de lege care va fi dezbătut în Parlamentul României sigur listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare şi în cazul în care îndeplineşti condiţiile sanitar-veterinare şi de calitate şi se identifică faptul că un produs va fi delistat la un preţ mai mic decât cel achiziţionat contravenţia va fi destul de mare, va fi de 5% din cifra de afaceri. Acesta este un punct din actul normativ la care lucrez. Deocamdată nu este finalizat.

Într-o săptămână şi jumătate maxim o să avem la Ministerul Agriculturii o dezbatere atât cu procesatorii, cât şi cu retailerii şi, bineînţeles, şi în Parlamentul României pe această ordonanţă, pentru că ne dorim foarte mult şi eu îmi doresc foarte mult. Niciodată statul nu ar putea interveni în piaţa aşa cum eu sunt acuzat de foarte multe publicaţii că aş fi Chavez, că aş fi Ceauşescu, sau toate lucrurile acestea, că intervin în piaţa liberă”, a subliniat Florin Barbu.

Dezbaterile cu procesatorii vor avea loc pe 11 iunie

Potrivit ministrului Agriculturii, dezbaterile cu procesatorii vor avea loc în data de 11 iunie, iar cele cu retailerii pe data de 12 iunie.

Barbu a mai adăugat că legea plafonării adaosului comercial îşi face simţite efectele, iar datele de la Consiliul Concurenţei arată reduceri cuprinse între 8 şi 32% la raft. Studiul efectuat de Consiliul Concurenţei este trimis lunar la Ministerul Agriculturii.

Reprezentanţii Comisiei economice din Senat au discutat miercuri cu toţi factorii decizionali despre abuzurile care se fac împotriva brandurilor româneşti de renume: magiunul de Topoloveni, brânza de Ibăneşti şi multe altele, care sunt scoase de la raft.

Citeşte şi: Adriean Videanu şi Ioan Niculae, achitaţi definitiv în dosarul delapidării Romgaz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS