19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDGASPC Gorj sărbătorește Ziua Internațională a Copilului

DGASPC Gorj sărbătorește Ziua Internațională a Copilului

Sărbătorită anual pe data de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului este o oportunitate de a sublinia importanța drepturilor copilului și de a promova bunăstarea și dezvoltarea copiilor.

În acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilul (DGASPC) Gorj, prin serviciile sociale subordonate, organizează diverse activități cultural-artistice și recreative, derulate atât în cadrul centrelor, cât și în afara lor. Astfel, unii dintre beneficiarii noștri sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului la Garden Party Drăguțești, unde se vor bucura de un loc de joacă special amenajat, vor savura și un picnic în aer liber și se vor întâlni cu personaje celebre din povești. Un alt grup de copii participă la activități creative desfășurate la Atelierele Le Charme.

Tot cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, o parte dintre beneficiarii DGASPC Gorj participă la o tabără, într-o locație specială din județul Timiș, alături de oameni cu suflet mare. Este organizată, de asemenea, o excursie la Craiova, unde vor vizita Parcul „Romanescu” și Grădina Botanică.

De Ziua Internațională a Copilului, toți copiii din sistemul de protecție au parte de cadouri și petreceri

Pe lângă toate acestea, copiii din sistemul de protecție participă la ateliere de creație (desen, pictură, origami), dar și la activități sportive: tenis de masă, baschet, șotron, popice, jocuri cu baloane, puzzle și desene pe asfalt. Aceste activități contribuie la dezvoltarea aptitudinilor creative și sportive, creșterea stimei de sine și îmbunătățirea relațiilor sociale.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, toți copiii din sistemul de protecție au parte de cadouri și surprize, petreceri cu muzică, dans și voie bună. Mai mulți oameni cu suflet mare sunt alături de copiii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, oferind diverse surprize și cadouri.

„Daruri consistente, în valoare de 26.000 lei, care ajung la copiii noștri au fost oferite de Fundația Raza Aurie, reprezentată de către oamenii de afaceri Monica și Ilie Ilinca, care mereu au fost alături de beneficiarii noștri, sprijinul lor devenind o tradiție, motiv pentru care le mulțumim și pe această cale pentru minunatul gest. Ne bucurăm să sărbătorim această zi specială alături de copii și să le oferim o zi plină de distracție și activități creative. Este esențial să ne amintim că fiecare copil merită să fie iubit, protejat și să aibă acces la o educație de calitate. La mulți ani, dragi copii!”, conform unui comunicat al DGASPC Gorj.

Citeşte şi: O persoană a fost aspirată de motorul unui avion pe aeroportul din Amsterdam

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS