29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele şi cuplurile infertile care îşi doresc să aibă copii vor putea beneficia de sprijin de la stat

Persoanele şi cuplurile infertile care îşi doresc să aibă copii vor putea beneficia de sprijin de la stat

Persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei din partea statului pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, joi.

În 2022, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a lansat un program de fertilizare in vitro (FIV), de care au beneficat anul trecut 10.000 de familii.

„Luăm o măsură importantă pentru persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii”, a anunţat premierul. Şeful Executivului a precizat că aceştia vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară.

„Suplimentăm bugetul Ministerului cu 150 de milioane de lei, astfel încât să acoperim aproximativ 10.000 de beneficiari”, a mai spus premierul, conform digi24.ro.

Citește şi: Guvernul va lansa în curând programul „Rabla pentru tractoare”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS