20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost găsite trupurile celor două fete de origine română înecate în Italia. Continuă căutarea prietenului lor

Au fost găsite trupurile celor două fete de origine română înecate în Italia. Continuă căutarea prietenului lor

Trupurile Patriziei și Biancăi, cele două fete luate vineri de viitura râului Natisone din Italia, au fost găsite duminică de pompieri la 700, respectiv şi 1.000 de metri în aval de locul tragediei. Căutările continuă pentru găsirea celei de-a treia persoane dispărute, Cristian.

Tragedia a avut loc cu două zile în urmă, vineri, când cei trei au fost luați de apele învolburate ale râului Natisone, din regiunea italiană Friuli Venezia Giulia, în zona Premariacco (Udine).

După două zile de căutări, corpurile celor două fete au fost găsite la aproximativ 700 și 1.000 de metri de locul unde au fost văzute ultima oară.

Cum și-au găsit sfârșitul cei trei tineri

Patrizia Cormos, originară din Colleferro (Roma) și rezidentă în Campoformido (Udine), era studentă în anul doi la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine.

În ziua incidentului, tânăra de 20 de ani tocmai susținuse un examen de modelare 3D.

Bianca Doros, originară din România, se afla în Italia pentru a-și vizita familia. Era bună prietenă cu Patrizia. Iubitul ei, Cristian Casian Molnar, i s-a alăturat pentru câteva zile în Italia.

Vineri au hotărât să facă împreună o excursie în zona râului Natisone, dar au fost surprinși de o viitură în timp ce se aflau pe o insuliță.

Din păcate, intervenția elicopterului pompierilor, care a sosit la aproximativ un minut și jumătate după ce tinerii au fost luați de apă, nu a fost suficient de rapidă pentru a-i salva. Pompierii au încercat să-i recupereze folosind frânghii și camionul cu scară, dar, din păcate, violența curentului i-a copleșit și nu au avut timp să-i agățe, făcând salvarea imposibilă.

Cauzele tragediei

Salvatorii i-au căutat folosind echipe de salvare pe apă și unități de câini, precum și elicopterul Drago al Pompierilor.

În timpul operațiunilor de căutare, a fost găsit un telefon mobil într-o geantă de damă, telefon cu care fusese făcut apelul la serviciul de urgență 112 de către tinerii blocați pe o insuliță a râului, în timp ce nivelul apei creștea rapid.

Natisone este un râu de 55 de kilometri care își are originea în Italia și traversează și Slovenia, revenind apoi în Friuli prin văile Natisone, așa-numita Slavia Friulană.

Conform celor raportate de agenția Ansa, în zona în care a avut loc tragedia scăldatul este strict interzis. De altfel, una dintre fete nu știa să înoate. Cei trei nu cunoșteau zona în care s-au oprit și cât de periculos este râul Natisone. Un cod galben de viituri fusese emis în urma ploilor abundente din zilele anterioare. Probabil că cei trvi nu aveau cunoștință de el și nici nu au fost atenți la râu în răstimpul petrecut pe insuliță.

Citește și: Bărbat din Gorj, reținut pentru violare de domiciliu și distrugerea unor bunuri cu o secure

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS