33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Profesorul Constantin Basarab a primit Premiul Mentor pentru excelență în educație

(VIDEO) Profesorul Constantin Basarab a primit Premiul Mentor pentru excelență în educație

-

Constantin Basarab, profesor de matematică la Școala Gimnazială ”Traian” din Craiova, a fost premiat alături de alți nouă laureați cu Premiul Mentor pentru excelență în educație.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 14-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara.

La această ediție, au fost depuse 174 de nominalizări în perioada mai – decembrie 2023, de către elevi și părinți. Laureații au fost premiați cu câte un trofeu realizat de renumitul artist sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Recunoașterea meritelor deascălilor

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii educaționale și rezultatele deosebite obținute de dascăli, a căror activitate este apreciată atât de comunitatea din care fac parte, cât și de elevi și părinți.

„Aș spune că un mentor este un grădinar care ia o sămânță anonimă și anodină și o îngrijește din clipa în care intră în pământ până în clipa când ea înflorește și rodește și își îndeplinește destinul.” a declarat invitatul de onoare, jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor al postului Radio Europa Liberă, care a vorbit despre mentorii săi și despre rolul mentorilor în viața tinerilor.

Amfitrionul Galei a fost actorul Bogdán Zsolt, triplu laureat al Premiilor UNITER.

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie 2024 de către orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

Laureații Premiului Mentor

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 14-a, 2023 sunt:

  • Constantin Basarab, profesor de matematică, Craiova;
  • Boros Lídia Erzsébet, cantor, Ciumbrud, Alba;
  • Tatiana Cauni, profesor de limba și literatura română, Baia Mare;
  • Liliana Cosma, profesor, antrenor de gimnastică artistică, Deva;
  • Mario Grosu, coregraf, producător spectacole, Cluj;
  • Gabriel Teodorescu, profesor de fizică, Cluj;
  • Ványi Emese, profesor de matematică, Satu Mare;
  • Gabriela Vasiliu, profesor de limba și literatura română, Brăila;
  • Vasile Zaharia, profesor de geografie, Târgu Jiu;
  • Costel Bașa, antrenor de kaiac-canoe, Baia Mare.

Citește și: Bunuri contrafăcute de peste 9.000.000 lei, confiscate la Calafat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Avertizări de viituri pe Jiu și alte 20 de...

Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod...

ȘTIRI GdS