19.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou val de caniculă în Italia

Un nou val de caniculă în Italia

În următoarele zile, Italia se pregăteşte pentru un val de caniculă. Temperaturile vor atinge aproape 40 de grade Celsius începând cu ziua de miercuri, au prognozat marţi meteorologii, potrivit DPA.

Temperaturile ar putea depăşi 40 de grade Celsius, pe alocuri, joi, în insulele Sicilia şi Sardinia, precum şi în regiunea Puglia, a prognozat departamentul meteo oficial al Forţelor aeriene italiene.

În Roma sunt aşteptate joi temperaturi de peste 38 de grade Celsius

În Roma sunt aşteptate joi temperaturi de peste 38 de grade Celsius. În zone din regiunea Campania, unde este situat Napoli, sunt aşteptate maxime de 40 de grade Celsius. În Toscana, sunt aşteptate temperaturi cuprinse între 32 şi 36 de grade Celsius, au spus meteorologii.

Va fi, de asemenea, foarte cald în regiunea Emilia-Romagna, pe coasta Mării Adriatice. Nordul Italiei va fi scutit de temperaturi extreme.

Nopţile sunt toride

Potrivit site-ului meteo ilmeteo.it, vremea caniculară din centrul şi sudul Italiei este cauzată de o zonă cu presiune înaltă care vine din Africa, denumită ”Minos”, şi care se îndreaptă spre Italia, transmite Agerpres.

Aerul dogoritor este însoţit de umiditate ridicată, iar nopţile sunt toride.

Înaintea weekendului, valul de caniculă se va diminua. Experţii meteo anticipează furtuni severe, mai ales în nord, şi o scădere a temperaturilor.

Citeşteşi: Justin Timberlake a fost arestat la New York. A fost prins băut la volan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS