28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morți și cinci răniți după ce un autobuz a fost lovit de tren, în Slovacia

Cinci morți și cinci răniți după ce un autobuz a fost lovit de tren, în Slovacia

Cinci persoane au murit şi cel puţin cinci sunt rănite după ce un tren şi un autobuz s-au ciocnit joi în Slovacia, relatează SkyNews.

Accidentul s-a petrecut în oraşul Nove Zamky din sudul ţării, la aproape 100 km est de capitala Bratislava, au anunţat serviciile de urgenţă.

Motorul trenului a luat foc, conform imaginilor video, în timp ce autobuzul a fost grav avariat, au declarat oficialii feroviari.

Peste 100 de persoane se aflau la bordul trenului Eurocity. Trenul se deplasa din capitala cehă, Praga, către capitala Ungariei, Budapesta.

Principala cale ferată care leagă Bratislava de Budapesta a fost închisă

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora locală 17.00 (18.00, ora României), a declarat compania feroviară ZSSK. Zeci de pasageri blocaţi sunt transportaţi cu autobuzul în oraşul Sturovo de la graniţa cu Ungaria, a declarat ZSSK. Ministrul de interne Matus Sutai Estok se îndreaptă spre locul accidentului, a declarat poliţia.

Principala cale ferată care leagă Bratislava de Budapesta a fost închisă.

Peter Pellegrini, preşedintele Slovaciei, a prezentat condoleanţe. „Le doresc răniţilor o recuperare rapidă şi le mulţumesc medicilor şi echipelor de salvare pentru munca lor”, a transmis el. „Îmi doresc ca astfel de catastrofe să fie evitate în Slovacia pe viitor”, a menţionat Pellegrini.

Citește și: Cinci răniți, dintre care trei grav, într-un accident între un autocar și un autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS