30.6 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvem cea mai caldă lună iunie din ultimii 60 de ani

Avem cea mai caldă lună iunie din ultimii 60 de ani

Ultimul weekend din iunie aduce temperaturi caniculare. Maximele vor urca până la 37 de grade Celsius. Meteorologii spun că este cea mai caldă lună iunie din ultimii 60 de ani, informează TVR.

Arșița se menține și de luni, când luna lui cuptor începe cu maxime apropiate de 40 de grade Celsius. Doar pe litoral, briza mării mai domolește canicula. Atenție, vremea deosebit de caldă aduce și furtuni în unele zone. Astfel de fenomene meteo se vor manifesta chiar de luni seară.

„La acest final de săptămână și în prima zi din săptămâna viitoare avem din nou un val de căldură care se va extinde și intensifica treptat. Vorbim din nou de un aport de aer mai cald dinspre partea de nord a Africii, care va evolua peste zona Mediteranei, peste partea de sud est a continentului, implicit peste țara noastră, motiv pentru care temperaturile vor crește progresiv.

Mâine (sâmbătă – n.r), de exemplu, vor fi maxime de la 28-30 de grade pe litoral în partea de nord, nord-est a teritoriului până spre în jurul a 35 de grade în Câmpia Română.

Duminică așteptăm în Câmpia Română valori în jurul a 37 de grade și estimăm că acest val de căldură își va atinge pragul-limită undeva luni, când ne așteptăm la maxime spre 38-39 de grade tot în zona de câmpie a Olteniei și Munteniei. Tot în acea zi ne așteptăm la caniculă în aproape toată țara, adică peste 35 de grade. Așa cum ne-a obișnuit, în zona litoralului, temperaturile vor fi ușor mai ponderate din motive de briză, acolo nu vor depăși 30-31 de grade“, a transmis Mihai Timu, meteorolog ANM.

Citește și: Anchetă pentru purtare abuzivă în urma unei percheziții care a avut loc la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS