30.6 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români jefuiau mexicani intrați ilegal în SUA, mințind că sunt ofițeri de imigrări și că îi vor deporta

Doi români jefuiau mexicani intrați ilegal în SUA, mințind că sunt ofițeri de imigrări și că îi vor deporta

Doi români aflați ilegal în SUA au fost arestați pentru jaf și crime motivate de ură. Cei doi s-au dat drept agenți ai serviciului de imigrări și au jefuit mai mulți imigranți mexicani, amenințându-i cu deportarea în cazul în care nu le plătesc sume de bani. Românii au fost puși sub acuzare pe 24 iunie și urmează să ajungă la tribunal pe 2 iulie.

Poliția din Orange County i-a identificat drept Laurențiu Băceanu (20 ani) și Alexandru Vasile (19 ani) și spune că românii se află ilegal în SUA.

Mai mult, cei doi români arestați sunt bănuiți de legături cu o rețea românească de crimă organizată și de jafuri care au avut loc și în alte zone din California, scrie ȘtiriDiaspora.ro.

Jefuiesc mexicani pentru că au bani la ei și nu apelează la poliție

Unul dintre suspecți le-a spus polițiștilor că erau vizați „bărbați hispanici pentru că au numerar asupra lor” și pentru că „sunt speriați din cauza statutului de imigrant și nu apelează la poliție”.

Românii se confruntă cu 11 capete de acuzare, inclusiv pentru răpire în vederea comiterii unei tâlhării. Cei doi au furat sume de bani de la zilieri și vânzători ambulanți.

Ei erau căutați și de autoritățile din alte două state americane, New York și Washington, dar aceștia vor fi mai întâi judecați în California, iar cererea de eliberare pe cauțiune le-a fost respinsă.

Dacă sunt condamnați, românii riscă până la 29 de ani de închisoare.

Citește și: Cinci morți și cinci răniți după ce un autobuz a fost lovit de tren, în Slovacia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS