35.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Români prinși după ce au ars deșeuri speciale într-un depozit ilegal 

Italia: Români prinși după ce au ars deșeuri speciale într-un depozit ilegal 

Un grup de cinci români și italieni a creat o adevărată groapă de gunoi ilegală, pe un teren despre care proprietarii nu știau ce se întâmplă. Aceştia aruncau ilegal cantități mari de lemn, fier, construcții, plastic, învelitori și, și mai grav, foi de azbest pe terenuri agricole, la periferia orașului Reggio Calabria, și apoi le dădeau foc, scrie Reggio Today.

Aceștia sunt acum acuzați de conspirație penală pentru gestionarea ilegală a deșeurilor, arderea acestora și traficul ilegal de deșeuri.

Carabinierii din Calabria au reținut cinci cetățeni români și italieni

În primele ore ale dimineții de vineri, carabinierii din Calabria au reținut cinci cetățeni români și italieni. Ulterior, aceștia au fost lăsați în arest la domiciliu și sub control judiciar.

Cei cinci suspecți au transportat deșeurile la depozitul de deșeuri creat ilegal și apoi le-au ars, creând astfel un sistem organizat de o gravitate alarmantă, capabil să pună în pericol sănătatea unui număr nedeterminat de persoane, precum și să creeze daune grave și să desfigureze matricea ecologică, scriu jurnaliștii italieni.

Acțiunea de vineri a rezultat în urma unui control rutier al unui vehicul încărcat cu deșeuri speciale care nu deținea autorizațiile de mediu necesare.

Citeşte şi: O parte din acoperișul aeroportului din New Delhi s-a prăbușit. Cel puțin un om a murit și opt sunt răniți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS