35.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a adâncit craterul format după surparea de la Slănic

S-a adâncit craterul format după surparea de la Slănic

Craterul format după alunecarea de teren din aprilie, de la Slănic, s-a adâncit din nou, arată noi imagini publicate în mediul online. Prefectul de Prahova a subliniat că populația nu trebuie să se îngrijoreze întrucât în toată această perioadă s-a pus pietriș în crater care apoi s-a lăsat, apoi a fost completat din nou și tot așa, dar că acest fenomen este normal și că situația este monitorizată de autorități, potrivit publicației locale Ziarul Incomod.

El a precizat că asemenea adânciri ale craterului sunt normale până când strada nu va fi plombată. Acest lucru se va întâmpla începând cu săptămâna viitoare întrucât recent a fost finalizată licitația pentru lucrări și a semnat contractul cu firma câștigătoare.

Motivul pentru care procedura de licitație a durat atât de mult este că nicio firmă nu voia inițial să participe la licitație, de abia recent o societate s-a înscris și a câștigat, a explicat oficialul. A fost semnat și contractul de servicii, iar la ora actuală societatea efectuează foraje și măsurători, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă plombarea străzii, a mai precizat prefectul Emil Drăgănescu.

Strada 23 August din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit pe 25 aprilie

Strada 23 August din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, pe 25 aprilie, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având aproximativ doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

Cu o zi înainte, autoritățile au decis evacuarea a încă unui bloc de locuinţe din Slănic, după ce surparea care a apărut pe strada 23 August s-a accentuat. Astfel, alte16 persoane au fost „rugate” să îşi părăsească locuinţele, după ce în groapa apărută în stradă s-a scufundat, pe verticală, un stâlp. Anterior, 42 de locuitori ai oraşului Slănic fuseseră evacuaţi.

Citeşte şi: Anul trecut, aproape patru milioane de români trăiau în sărăcie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS