36.8 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiști condamnați pentru că nu și-au făcut datoria când o adolescentă a fost vândută de părinți ca sclavă sexuală

Polițiști condamnați pentru că nu și-au făcut datoria când o adolescentă a fost vândută de părinți ca sclavă sexuală

Doi poliţişti din Covasna au fost condamnați la închisoare, pentru că nu au făcut nimic pentru a salva o fată de 14 ani, vândută de tatăl ei ca sclavă sexuală. Adolescenta a reușit să evadeze de câteva ori și a cerut sprijin agenților, însă aceștia au tergiversat ancheta.

Primul agent a aflat despre situația copilei când mama celui care o chinuia a anunțat că fata fugise din casa lor. Polițistul a găsit-o la părinți, a stat de vorbă cu ea, și – în ciuda faptului că avea mare experiență, fiind polițist de 18 ani – nu a deschis un dosar penal.

Tatăl a obligat-o apoi pe copilă să se întoarcă la abuzator. Ulterior, adolescenta a depus și o plângere scrisă. Ca să evite cercetările, agentul a consemnat mai târziu că fata și-a retras plângerea, ceea ce nu era adevărat.

Polițiștii nu au făcut nimic ca să ajute fata, care a mai fost vândută o dată

Cazul minorei a fost dat mai apoi unei tinere polițiste, care, abia după opt luni, și-a făcut timp să o audieze pe copilă. I-a promis că o va ajuta, dar… ar fi uitat de ea. Între timp, fata a fost vândută altui bărbat, care o exploata ca și primul.

Abia la 17 ani a reușit să se salveze. Tatăl și violatorii ei au fost condamnați la câte 12, respectiv 9 ani de închisoare. Acum și polițiștii care nu şi-au făcut datoria și-au primit pedepsele. Agentul, ieșit la pensie între timp, a primit o condamnare definitivă, de 2 ani de închisoare cu executare. Polițista, ajunsă ofițer, a fost condamnată la 10 luni. În cazul ei, magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei.

Citește și: Trei morți și doi răniți după ce o mașină a intrat într-un gard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS