22.6 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendii de pădure lângă Atena și în alte zone din Grecia

Incendii de pădure lângă Atena și în alte zone din Grecia

Un incendiu de pădure a izbucnit sâmbătă după-amiază pe Muntele Parnitha, în apropiere de Atena. Autorităţile au avertizat asupra unui risc foarte ridicat de izbucnire a unor astfel de incendii în şase regiuni ale Greciei.

În toată Grecia, patruzeci de incendii de pădure au izbucnit sâmbătă, au anunţat pompierii.

Sute de pompieri, cu zeci de autospeciale, ajutaţi şi de avioane pentru stingerea incendiilor încearcă să contenească flăcările din apropierea Atenei. Incendiul este alimentat de vântul puternic şi survine după săptămâni de vreme caniculară şi cu puţine ploi.

Fumul degajat de flăcări se extinde în zonă, iar în multe părţi ale Atena se simțea miros de cenuşă şi lemn ars.

Potrivit radio-televiziunii publice ERT, în apropierea incendiului nu se află facilităţi turistice.

Un nou sezon al incendiilor in Grecia

Apărarea civilă din Grecia a avertizat că al doilea cel mai ridicat nivel de alertă de incendii este în vigoare în weekend în zone extinde din partea centrală a ţării, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozei ministerului pentru duminică, există un risc foarte ridicat de incendii (categoria 4) în regiunea Attica, sudul peninsulei Peloponez, insula Creta, nordul şi sudul Mării Egee şi centrul Greciei.

De asemenea, un incendiu de pădure a izbucnit sâmbătă după-amiază la 20 km nord-vest de Atena, în timp ce un altul a izbucnit în oraşul Keratea, în Attica de est, şi a fost controlat de autorităţi, care au evacuat două sate.

Obişnuită cu căldura toridă a verii, Grecia se pregăteşte de câteva săptămâni pentru un sezon al incendiilor deosebit de dificil.

Citește și: Românii, tot mai recacitranț și agresivi cu salvamarii, pe litoral

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS