22.6 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii, tot mai recalcitrați și violenți cu salvamarii, pe litoral

Românii, tot mai recalcitrați și violenți cu salvamarii, pe litoral

Turiștii români ignoră tot mai des steagurile arborate pe plajă și fac baie în mare, deși riscă să-și piardă viața din cauza valurilor uriașe. Steagul roşu a arborat în Eforie Nord şi la Costineşti, dar mulți turiști s-au aventurat în larg, ignorând sfaturile salvamarilor.

De la începutul sezonului, o persoană s-a înecat şi alte şase au fost salvate în ultimul moment, potrivit observatornews.ro.

„Marea, ai periculoasă ca noi? Niciodată. Cea mai bună e!”, Sunt daltonist”, este răspunsul unui turist, la întrebarea de ce ignoră steagul roșu de pe plajă, arborat de salvamari, conform sursei citate.

Turiștii, recalcitranți cu salvamarii

Șeful salvamarilor din Eforie a spus că turiștii sunt recalcitranți și nu conștientizează pericolul la care se expun.

„Nu înţelege nimeni nimic. Toţi vor lângă geamandură, unde e apă adâncă. Fluierăm de azi-dimineaţă încontinuu. Le vrem binele, nu le vrem răul. Sunt anumite zile din vară când sunt furtuni şi este marea agitată şi le plăteşte cu vieţi”, spune Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor din Eforie, conform sursei citate.

Și anul trecut, salvamarii au avut de furcă. Unii turiști nu au ținut cont de recomandările lor privind scăldatul și au devenit violenți. A fost necesară intervenția poliției.

Citește și: Un șofer a murit după ce mașina a fost lovită de un alt șofer, intrat pe contrasens

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS