18.7 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoeing va cumpăra subcontractantul Spirit pentru 4,7 miliarde de dolari

Boeing va cumpăra subcontractantul Spirit pentru 4,7 miliarde de dolari

Producătorul american de aviație Boeing a declarat luni că a ajuns la un „acord definitiv” pentru cumpărarea subcontractantului său Spirit. Această companie s-a confruntat cu controlul calității producției în ultimele luni.

„Fuziunea este o tranzacție cu toate acțiunile la o valoare a capitalului propriu de aproximativ 4,7 miliarde de dolari sau 37,25 dolari pe acțiune”, a spus compania într-un comunicat.

Boeing a dezvăluit în martie că este în discuții pentru a putea redobândi Spirit, pe care l-a desprins în 2005 pentru a reduce costurile.

„Credem că această afacere este în interesul publicului, al companiilor aeriene, al angajaților Spirit și Boeing, al acționarilor noștri și al țării în general”, a declarat președintele și CEO-ul Boeing, Dave Calhoun.

El a spus că prin reintegrarea Spiritului, „ne putem alinia pe deplin sistemele noastre de producție comercială”, inclusiv sistemele de management al siguranței și calității, și „forța noastră de muncă la aceleași priorități, stimulente și rezultate, centrate pe siguranță și calitate”.

Spirit AeroSystems construiește fuzelaje și alte piese semnificative atât pentru Airbus, cât și pentru Boeing, potrivit France 24.

Boeing este de departe cel mai mare client al Spirit, cu aproximativ 70% din veniturile sale provenind de la producătorul american de avioane în 2023.

Cele două companii s-au confruntat cu un control intens de la un incident aproape catastrofal din ianuarie, când un panou de fuzelaj a explodat un 737 MAX în timpul zborului.

Citește și: Dolj: Peste 4.000 de candidați participă la Examenul Național de Bacalaureat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS