19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJocurile Olimpice au redus traficul de vară către Paris, potrivit Air France

Jocurile Olimpice au redus traficul de vară către Paris, potrivit Air France

Air France-KLM a avertizat luni că Jocurile Olimpice vor duce la o scădere a veniturilor de până la 180 de milioane de euro, din cauza scăderii călătoriilor la Paris în timpul verii.

Se estimează că aproximativ 15 milioane de vizitatori vor participa la Jocuri, inclusiv două milioane din străinătate, potrivit Centrului pentru Drept și Economia Sportului (CDES).

Dar au existat îngrijorări că Jocurile ar putea împiedica alți călători să viziteze Paris, care este o destinație turistică majoră în timpul verii.

„Piețele internaționale arată o evitare semnificativă a Parisului”, a spus compania aeriană într-un comunicat.

„Călătoriile între oraș și alte destinații sunt, de asemenea, sub media obișnuită din iunie-august, deoarece rezidenții din Franța par să-și amâne vacanțele până după Jocurile Olimpice sau să ia în considerare planuri alternative de călătorie”, a adăugat acesta.
Air France-KLM a declarat că nu intenționează să reducă capacitatea, în ciuda estimărilor de impact negativ asupra veniturilor sale pentru perioada iunie-august 2024.

Acesta a spus că va oferi mai multe detalii atunci când va prezenta rezultatele semestriale pe 25 iulie.

„Călătoriile către și dinspre Franța sunt de așteptat să se normalizeze după Jocurile Olimpice, cu niveluri încurajatoare ale cererii proiectate pentru sfârșitul lunii august și luna septembrie”, a adăugat acesta.

Partener oficial

Acțiunile Air France-KLM au crescut cu 0,6% la tranzacționarea de dimineață – cu mult sub indicele CAC 40 al bursei de valori din Paris, care a crescut cu peste două procente, în condițiile în care extrema dreaptă nu a câștigat o majoritate parlamentară totală în prima rundă a alegerilor parlamentare din weekend.

Acțiunile companiei aeriene se tranzacționează în jurul minimului din ultimii 10 ani, potrivit France 24.

Până în aprilie, Air France-KLM vorbea despre niveluri promițătoare de vânzări de bilete pentru vară și a spus că își propune să-și mărească capacitatea de locuri cu cinci procente față de vara precedentă.

Unul dintre partenerii oficiali ai Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, Air France a declarat că intenționează să folosească evenimentele pentru a-și spori brandul și pentru a-și etala serviciile. A angajat sute de personal temporar pentru a asigura o călătorie fără probleme pentru sportivi și echipamentele acestora.

Compania aeriană se așteaptă să transporte aproximativ o cincime dintre sportivii olimpici și puțin peste o treime dintre sportivii paralimpici.

Grupul a lansat un plan de reducere a costurilor

La începutul lunii iunie, șefa companiei aeriene Anne Rigail a declarat că va atinge pentru prima dată nivelul activității sale pre-pandemice în această vară.

Trimestrul iunie-august este o perioadă crucială din punct de vedere financiar pentru companiile aeriene din emisfera nordică, deoarece sezonul vacanțelor de vară le ajută să genereze mult, dacă nu majoritatea profiturilor.

Anul trecut, Airbus-KLM a înregistrat un profit net de 931 de milioane de euro în trimestrul al treilea, aproape suma exactă a câștigurilor sale anuale record.

Avertismentul de luni a venit în condițiile în care AirFrance-KLM a avut probleme în acest an, pierzând 522 de milioane de euro în primul trimestru din cauza creșterii costurilor și a tensiunilor geopolitice, în ciuda unui număr mai mare de pasageri și a prețurilor mai mari ale biletelor.

Grupul a lansat un plan de reducere a costurilor, inclusiv o înghețare a angajărilor pentru personalul administrativ și neoperațional.

Citeşte şi: Caniculă şi furtuni în următoarele zile în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS