21.2 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinele şi restaurantele de pe litoral, amendate cu 400.000 lei în ultima săptămână

Magazinele şi restaurantele de pe litoral, amendate cu 400.000 lei în ultima săptămână

Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral verificate de inspectorii sanitar-veterinari în ultima săptămână au fost amendate cu peste 400.000 de lei. De asemenea, zeci de kilograme de carne și produse lactate au fost retrase de la comercializare.

Inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, în prima săptămână de activitate, au verificat 190 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 410.000 de lei şi au fost emise două ordonanţe de suspendare a activităţii, patru ordonanţe de interzicere a activităţii. A fost dispusă măsura de reţinere oficială/sechestru pentru o cantitate de 64 de kg produse de origine animală (carne şi preparate din carne, peşte şi produse lactate), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare”, au transmis, luni, reprezentanţii ANSVSA.

Acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari şi au oferit şi consiliere operatorilor economici verificaţi. Totodată, au fost stabilite termene de remediere ale neconformităţilor minore constatate şi termene de recontrol pentru verificarea corectării acestora.

Printre neregulile găsite de echipele de control au fost: vânzarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Inspectorii desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control.

Citește şi: Persoană dispărută în Vâlcea, găsită cu ajutorul inteligenței artificiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS