26.2 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mașină a intrat în plin în mulțime, ucigând nouă persoane, în Seul

O mașină a intrat în plin în mulțime, ucigând nouă persoane, în Seul

O mașină a intrat într-o mulțime de oameni, omorând cel puțin nouă persoane, în capitala Coreei de Sud, Seul, a anunțat poliția. Cel puţin alte patru persoane au fost rănite.

Accidentul rutier a avut loc în jurul orei locale 21.30.

După cum a raportat agenția de știri Yonhap, un bărbat despre care se crede că are în jur de 60 de ani a condus vehiculul spre pietonii care așteptau la o oprire în trafic.

Potrivit presei locale, mașina circula în direcția greșită și s-a izbit de alte două vehicule înainte de a intra în contact cu pietonii.

Poliția a declarat că accidentul a avut loc la o intersecție din apropierea primăriei din Seul. Șoferul în cauză, care a fost arestat la fața locului, ar fi spus poliției că mașina a accelerat brusc.

Șase persoane au murit la fața locului, în timp ce alte trei au murit mai târziu din cauza rănilor suferite. Cel puțin alte patru persoane au fost transportate la spital.

Yonhap, agenția de presă din Coreea de Sud, relatează că bărbatul arestat avea 68 de ani.

Limita de viteză în țară este de 50 km/h (31 mph) pe drumurile urbane generale și de 30 km/h în zonele rezidențiale, potrivit unui raport recent al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Citeşte şi: Cioban aflat cu turma la păşunat, lovit de fulger

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS