21.2 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Uraganul Beryl lovește mai multe țări din Caraibe. Cel puţin o persoană a murit

(VIDEO) Uraganul Beryl lovește mai multe țări din Caraibe. Cel puţin o persoană a murit

-

Cel puțin o persoană a murit după ce uraganul Beryl a pătruns în mai multe țări din Caraibe. Mii de oameni au rămas fără electricitate sau trăiesc în adăposturi temporare în St Vincent și Grenadine, Grenada și St Lucia.

Uraganul a fost actualizat la categoria 5 pe măsură ce se deplasează spre est, spre Jamaica. Se așteaptă să ajungă în Mexic până la sfârșitul săptămânii.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat case cu acoperișurile aruncate în aer și locuitorii care scotoceau prin moloz pentru a-și salva bunurile.

După ce uraganul Beryl a pătruns pe insula Carriacou din Grenada, a devenit clar că mai multe părți din Caraibe aflate în calea sa au fost puternic lovite.

„În jumătate de oră, Carriacou a fost aplatizat”, potrivit premierului Grenadei Dickon Mitchell.

Între timp, Ralph Gonsalves, premierul St Vincent și Grenadinele, a spus că o persoană a murit și că ar putea exista mai multe decese.

Anterior, aeroporturile și afacerile au fost închise, iar rezidenții au fost îndemnați să caute adăpost pe măsură ce se apropia furtuna.

„Nu am ieșit încă din furtună”

Într-un briefing de presă de luni, Mitchell a avertizat: „Nu am ieșit încă din furtună”. Grenada a suferit, de asemenea, mai multe întreruperi de curent, care au afectat comunicațiile și accesul la actualizări guvernamentale.

Vânturile maxime susținute pentru uragan sunt aproape de 241 km/h, conform ultimei actualizări a NHC, pe măsură ce furtuna se deplasează spre vest.

O supraveghere a uraganelor este în vigoare pentru Jamaica, ceea ce înseamnă că regiunea este probabil să se confrunte cu condiții de uragan până miercuri.

„Nu este o glumă”, a spus premierul din St Vincent și Grenadine, Ralph Gonsalves, amintindu-le oamenilor de devastările cauzate de uraganele din trecut.

Într-o adresă națională din reședința sa oficială, Gonsalves a spus că s-a adăpostit în subsolul său.

„Acoperișul, cu siguranță partea veche a acoperișului, s-ar putea să nu supraviețuiască vântului la 150 mph. Mă pregătesc să cobor scările”, a spus el.

Uraganul a fost trecut la categoria 4 luni, după ce s-a slăbit ușor mai devreme.

NHC a spus că este probabil ca fluctuațiile de putere să continue, dar a avertizat că porțiuni din insulele Windward ar trebui să se pregătească pentru „daune potențial catastrofale ale vântului”.

S-a spus că St Vincent și Grenadinele, precum și Grenada au cel mai mare risc de pagubă.

Adăposturile pentru uragane s-au deschis duminică la ora locală 18:00 (22:00 GMT).

Citeşte şi: Trump cere anularea condamnării sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Târgu Jiu: Protestatarii de la CEO, monitorizați permanent de...

Protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia au intrat în...

ȘTIRI GdS