26.6 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuplu condamnat pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, extrădat din Marea Britanie

Cuplu condamnat pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, extrădat din Marea Britanie

Un cuplu din Suceava, dat în urmărire internațională pentru contrabandă, a fost adus marţi în ţară. Femeia și bărbatul au fost extrădați din Marea Britanie, după ce au fost condamnați definitiv pentru implicarea într-o grupare de contrabandă cu țigări și alcool aduse din Ucraina.

Cuplul făcea parte dintr-o grupare de 24 de persoane care comercializa ilegal produsele în piața din Suceava. Ancheta a început în 2015, iar în 2016 s-au efectuat percheziții în urma cărora au fost găsite bunuri în valoare de peste o jumătate de milion de lei.

Poliția Română a transmis că bărbatul, de 44 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani, iar femeia, de 48 de ani, avea un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 8 luni. Ambele mandate au fost emise de Judecătoriile Suceava și Vaslui.

Pedepsele cuplului rezultă dintr-o activitate infracțională susținută pe termen lung, chiar și după aplicarea de pedepse cu suspendare. Cei doi soți au fost parte dintr-un grup care depozita țigări și alcool de proveniență ucraineană pe proprietăți din spatele Pieței Mari din Suceava, marfă care era ulterior vândută în piață și în alte locații.

Citeşte şi: Promovabilitate de 75,37% la Evaluarea Națională în Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS