21.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodul Giurgiu-Ruse se va închide doar pe o bandă, timp de două luni

Podul Giurgiu-Ruse se va închide doar pe o bandă, timp de două luni

Potrivit unui anunț făcut de șeful CNAIR, Cristian Pistol, podul Giurgiu-Ruse se va închide doar pe o bandă timp de două luni. Inițial, acesta declarase că podul se va închide total, iar șoferii vor avea la dispoziție rute ocolitoare pe la Calafat-Vidin sau Călărași.

„Am avut mai multe discuții cu partenerii bulgari. Dânșii consideră necesari ca să înceapă închiderea totală a părții administrate de ei din 9 iulie, dacă nu mă înșel, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și Bulgaria. Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare”, a spus inițial șeful CNAIR, Cristian Pistol.

După câteva minute, acesta a revenind precizând că e vorba de închiderea unei singure benzi. El a precizat că există rute alternative, peste celălalt pod de la Calafat-Vidin sau legăturile din Călărași, cu bacul.

Podul de de la Giurgiu-Ruse e administrat dual

Podul de de la Giurgiu-Ruse e administrat dual: pe jumătatea românească de către CNAIR, pe jumătatea bulgărească de către compania lor de drumuri.

„Partea bulgară a anunțat că va fi închiderea undeva la două luni de zile, dar vom vedea în mod efectiv cât vor dura aceste lucrări și când se va redeschide”, a declarat și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Un diplomat român, declarat „persona non grata” de Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS