22.6 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine sunt parlamentarii care, în patru ani de mandat, au luat cuvântul doar la depunerea jurământului

Cine sunt parlamentarii care, în patru ani de mandat, au luat cuvântul doar la depunerea jurământului

Peste câteva luni senatorii și deputații își încheie mandatul de patru ani, iar unii dintre ei nu s-au remarcat prin nimic. Este vorba despre parlamentarii care au luat cuvântul doar la depunerea jurământului, iar apoi au tăcut, informează Antena3

Deși sunt remunerați consistent, aceşti parlamentari au ales să nu participe activ la procesul legislativ.  

Spre exemplu, de la Partidul Social Democrat, deputaţii Nicu Niţă (Brăila) şi Eliza Peța-Ștefănescu (Dolj) au vorbit doar la depunerea jurământului, nemailuând niciodată cuvântul în şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor.

La Partidul Naţional Liberal, sunt tot doi deputaţi care nu au luat cuvântul decât în momentul în care au depus jurământul, acum trei ani şi jumătate. Este vorba de Costel Barbu (Teleorman) şi Daniel Constantin (Argeş). 

USR şi AUR au şi ele câte un deputat care a vorbit doar la depunerea jurământului: Andrei Drancă (Botoşani) şi Călin Balabaşciuc (Călăraşi). 

De la minorităţi, în această situaţie este Ognean Cristici. 

În total, sunt şapte deputaţi care nu au mai luat cuvântul de când au depus jurământul.

Parlamentari care au luat cuvântul de două ori în timpul mandatului

Acestora li se adaugă şi aleşi care au vorbit de două ori.

PSD are nouă astfel de deputaţi, printre care Cornel Folescu (Mehedinți), Ion Grecu (Olt), Marius Iancu (Olt), Remus Munteanu (Neamț) sau Nicolae Pavelescu (Argeș). 

De la PNL sunt trei deputați care au vorbit doar de două ori în plen, printre care Jaro Marșalic (Caraș-Severin), Răzvan Prișcă (Prahova). 

În aceeași situație mai sunt deputatul USR Teodor Lazăr (Bacău) și deputatul UDMR Kelemen Attila (Caraș Severin).

De la neafiliați mai este deputatul George Ionescu (Prahova), care a părăsit PNL și a intrat în partidul fondat de Ludovic Orban, Forța Dreptei.

Ce sume alocă statul fiecărui parlamentar

Fiecare parlamentar primeşte o indemnizaţie de aproximativ 11.000 lei net, o sumă forfetară de 35.500 lei, gratuitate la călătoriile cu trenul, un zbor gratuit pe săptămână şi o diurnă de 400 de lei/zi (doar în zilele când vine la Parlament).

Citeşte şi: Șoferii, anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS