21.7 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivitate vulcanică pe insula Stromboli. Nivelul de alertă este roșu

Activitate vulcanică pe insula Stromboli. Nivelul de alertă este roșu

Activitatea vulcanică de pe insula italiană Stromboli (sud) a determinat autorităţile să ridice joi nivelul de alertă de la portocaliu la roşu (cel mai înalt).

Rezidenţii de pe mica insulă vulcanică aflată la nord de Sicilia au fost îndemnaţi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale de protecţie civilă.

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a declarat că o activitate vulcanică crescută a fost detectată la Muntele Stromboli, un vulcan activ de pe insulă. Lava şi cenuşa s-au revărsat din vulcan, ajungând în mare, a precizat INGV, potrivit watchers.news.

Doar câteva sute de persoane trăiesc pe insula Stromboli. Numeroşi turişti călătoresc acolo pe mare de pe continent sau din Sicilia pentru a escalada vulcanul, care are peste 920 de metri înălţime şi erupe în mod regulat.

Lava a erupt la craterul Voragine din Etna în orele după-amiezii (UTC) de 4 iulie. În același timp, se observă o activitate semnificativ crescută la vulcanul Stromboli.

Activitatea stromboliană care a început în perioada 13 – 14 iunie 2024 la craterul Voragine din Etna s-a intensificat încet în ultimele zile și s-a intensificat semnificativ ieri dimineață.

Citește și: Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească după alegeri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS