20.5 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească după alegeri

Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească după alegeri

Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din 9 iunie.

Un procent similar aşteaptă îmbunătăţirea modului în care este reprezentată România în PE, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

În urma rezultatelor de la alegerile locale:

  • 66.2% dintre români se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească,
  • 22.6% cred că situația să rămână la fel,
  • 9.6% să se înrăutăţească. 1.6% nu ştiu sau nu răspund. 
  • Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.
  • În urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, 60.5% dintre respondenţi se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutăţească. 4.1% nu ştiu sau nu răspund. 

Citește și: Forţele Navale Române participă la Exerciţiul multinaţional BREEZE 24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS