35.6 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia anunţă schimbări legislative. Ce se întâmplă cu șoferii amendați care refuză primirea procesului-verbal

Poliţia anunţă schimbări legislative. Ce se întâmplă cu șoferii amendați care refuză primirea procesului-verbal

Poliția anunță schimbări legislative. Acestea se referă la șoferii care sunt amendați contravențional și refuză primirea procesului-verbal. Dacă aceștia sunt înregistrați audio-video în timpul refuzului, procedura comunicării procesului-verbal se consideră îndeplinită, potrivit News.ro.

Conform noilor prevederi, dacă persoanele sancționate contravențional sunt înregistrate de polițist cu mijloacele audio-video din dotare, în timp ce refuză primirea documentului, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc. În acest caz, procesul verbal nu mai este trimis la domiciliul individului, explică Poliția. 

Unitatea de care aparține agentul constatator nu mai trebuie să trimită persoanei amendate un exemplar al procesului-verbal

Ca urmare a acestor prevederi, unitatea de care aparține agentul constatator nu mai trebuie să trimită persoanei amendate, la domiciliu, un exemplar al procesului-verbal.

Pentru a obține o copie a procesului-verbal, contravenientul trebuie să solicite emiterea ei de la unitatea din care face parte agentul constatator. De exemplu, dacă un șofer primește o amendă în județul Prahova și el domiciliază în județul Iași, el trebuie să se prezinte la secția de poliție de unde a primit amenda, mai exact în Prahova, pentru că procesul-verbal nu-l va mai primi acasă precum era în prezent până la modificarea legii.

Prevederile fac parte din controversata OUG 84/2024

Prevederile fac parte din controversata OUG 84/2024, care a fost publicată recent în Monitorul Oficial, care este criticată de numeroase persoane pentru că introduce noi reguli privind testarea antidrog în trafic. Mai precis, șoferii care refuză să fie testați cu aparatul Drugtest și cer să meargă la Institutul de Medicina Legală să rămână fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor, potrivit noilor reguli. Regula se aplică și pentru bicicliști și trotinetiști.

Citeşte şi: Stoltenberg şi-a exprimat speranţa că Ucraina va fi un aliat al alianţei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS