17.3 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac israelian asupra unei școli din Gaza

Atac israelian asupra unei școli din Gaza

Ministerul Sănătății din Gaza, subordonat grupării Hamas, a anunțat că un atac israelian efectuat sâmbătă asupra unei școli în care erau adăpostite persoane strămutate a ucis 16 persoane.

Ministerul, care a condamnat atacul ca fiind un „masacru odios”, a declarat că alți 50 de răniți au fost transportați la spital de la școala Al-Jawni din Nuseirat, în centrul Gazei. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu, notează Hotnews.

Biroul de presă al guvernului condus de Hamas a precizat că 7.000 de persoane erau adăpostite la școală. Anterior, paramedicii au declarat că 10 persoane, inclusiv trei jurnaliști, au murit într-un atac asupra unei case din Nuseirat.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni, UNRWA, a declarat că doi dintre lucrătorii săi au fost uciși într-un atac asupra Al-Bureij, în centrul Gazei. Agenția are un mare depozit de alimente în acest district. „Absolut niciun loc din Fâșia Gaza nu este sigur”, a declarat purtătorul de cuvânt al apărării civile, Mahmud Bassal.

Războiul a început cu atacul Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili. De asemenea, militanții au luat numeroși ostatici, dintre care 116 au rămas în Gaza, inclusiv 42 despre care armata spune că sunt morți.

În replică, Israelul a desfășurat o ofensivă militară care a ucis cel puțin 38 .98 de persoane în Gaza, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătății din Gaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS