21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Codul roșu de caniculă afectează trei sferturi din România

ANM: Codul roșu de caniculă afectează trei sferturi din România

Trei sferturi din ţară se află, duminică, sub atenţionare Cod roşu de căldură excesivă, în timp ce în restul teritoriului va fi în vigoare un Cod portocaliu de caniculă, potrivit prognozei publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, pe parcursul acestei zile, pe fondul atenţionării Cod roşu, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, valul de căldură va continua să se intensifice.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi. Pe timpul nopţii, minima termică nu vor coborî sub 20 de grade, transmite Agerpres.

Cod portocaliu în restul zonelor

De asemenea, un Cod portocaliu vreme călduroasă va fi valabil, duminică, în zone din Maramureş, Transilvania, Dobrogea şi din zona Carpaţilor Orientali.

În aceste regiuni va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35 – 40 de grade, iar pe Litoral de 32 – 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Local, minimele termice vor ajunge şi depăşi 20 de grade, astfel că nopţile vor avea o caracteristică tropicală.

CITEȘTE ȘI: ANPC a oprit activitatea mai multor operatori economici de pe litoral. „Este inadmisibil” – Ce locații au fost controlate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS