19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatea de Reformă Feroviară pregătește achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice

Autoritatea de Reformă Feroviară pregătește achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice

Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) are în pregătire achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice de scurt parcurs, de 160 şi 200 de locuri. Pentru 58 dintre acestea există deja finanţare din fonduri europene, pe Programul Transport 2021 – 2027, transmite Agerpres.

„Am reuşit să înaintăm cu demararea noului proiect de achiziţie de trenuri electrice de scurt parcurs, în condiţiile în care Guvernul a aprobat recent Ordonanţa de Urgenţă care actualizează cadrul de reglementare al Fondului pentru Modernizare. Colegii mei au finalizat studiul de fezabilitate pentru achiziţia unui nou pachet de trenuri electrice de scurt parcurs – RE-R 2, 3 şi 4 au primit numele de cod.

Practic, vorbim de un pachet de 143 de trenuri suplimentare faţă de cele 62 care sunt sub contract începând cu decembrie anul trecut. Din aceste 143 de trenuri, avem deja identificată sursa de finanţare prin fonduri europene, Programul Transport, pentru 58 de trenuri de 160 şi de 200 de locuri. Avem deja discuţii cu colegii noştri care gestionează fondurile europene şi vom aplica pentru atragerea unei noi surse de finanţare pentru o parte din aceste trenuri care încă nu sunt susţinute financiar”, a declarat preşedintele ARF, Ştefan Roşeanu.

CITEȘTE ȘI: ANPC a oprit activitatea mai multor operatori economici de pe litoral. „Este inadmisibil” – Ce locații au fost controlate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS