19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSperi să scapi de caniculă în concediu? Ce temperaturi te așteaptă în Grecia, Italia și Spania

Speri să scapi de caniculă în concediu? Ce temperaturi te așteaptă în Grecia, Italia și Spania

Codul roșu emis de meteorologi nu afectează doar România. Mare parte din continent este afectată de valurile de căldură excesivă, inclusiv Grecia sau Spania, destinații de vacanță preferate de români.

Pe insula grecească Zakynthos, ziua temperaturile ajung în jur de 40 de grade și abia în cele mai răcoroase nopți temperaturile scad la 20 de grade.

În Sicilia, Italia, termometrele arată până la 43 de grade. Însă pe această insulă anul trecut au fost înregistrate și 48 de grade. De altfel, autoritățile italiene le-a recomandat turiștilor să își programeze excursiile dimineața sau seara, pentru că este prea cald pentru plimbări în soare.

Malaga, un adevărat cuptor

44 de grade sunt în Malaga, Spania, unde nopțile sunt de asemenea fierbinți, înregistrându-se în jur de 30 de grade.

Puțin mai răcoare este, într-adevăr, la vecinii noștri bulgari, unde noaptea sunt în jur de 24 de grade, dar ziua sunt și aici aproximativ 40 de grade. Dacă plecam în vacanță în sudul Europei, ar trebui să ne așteptăm la temperaturi de peste 35 grade Celsius ziua și de 20-25 noaptea. Autoritățile ne recomandă să ieșim din case mai mult dimineața și seara. De altfel, pentru a veni cumva în spijinul turiștilor unele restaurante și magazine și-au schimbat și programul și se vor închide mai târziu.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/romanii-care-fug-de-canicula-in-vacanta-vor-gasi-in-locurile-preferate-caldura-si-mai-mare-cum-este-vremea-in-grecia-italia-si-spania-2858747

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Wiz Khalifa ar fi fost arestat la Costinești, după ce și-a aprins un joint pe scenă, la festivalul Beach, Please! 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS