20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul feroviar se va desfășura în continuare cu viteze mult mai mici decât cele normale

Traficul feroviar se va desfășura în continuare cu viteze mult mai mici decât cele normale

Luni, 15 iulie, și marți, 16 iulie 2024, traficul feroviar se va desfășura în continuare în condiții speciale la nivel național, prin reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20 – 30 km/h față de viteza normală, informează CFR SA. Încă nu s-a anunțat, dar sunt mari șanse ca aceste restricții să se aplice și miercuri.

Au fost în ultimele zile mai multe trenuri ce au avut întârzieri de peste 100 de minute. Au fost probleme mai ales între București și Constanța, dar și în Transilvania. Cel mai grav incident din aceste zile s-a produs sâmbătă, în zona Rupea, după ce un vagon al trenului internațional Viena – București a deraiat de un boghiu.

Întârzieri foarte mari apar pe rute precum București – Pitești, București – Craiova, dar și București – Giurgiu.

Cele mai mari întârzieri au fost de peste trei ore

În aceste zile numărul trenurilor întârziate este mai mare decât în mod normal și au fost și câteva cazuri în care au apărut întârzieri suplimentare din cauza incendiilor de vegetație de lângă calea ferată. Cele mai mari întârzieri au fost de peste trei ore.

CFR SA spune că restricțiile de circulație pe rețeaua feroviară survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM, conform căreia temperaturile vor ajunge luni, 15 iulie, și marți, 16 iulie 2024 până la valori de 42 de grade Celsius la umbră, iar reducerea vitezei de circulație a trenurilor este o măsură necesară pentru menținerea siguranței pe calea ferată.

Reducerea vitezei de circulație a trenurilor însemnă viteze cu 20-30 km/h mai mici decât normalul și vor apărea prelungiri ale duratei de parcurs.

Evoluția temperaturilor la nivelul solului, permanent verificată

Măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluția temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al celor 8 sucursale regionale de cale ferată care administrează rețeaua feroviară la nivel național.

Citeşte şi: Copil accidentat mortal de o şoferiţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS