30.3 C
Craiova
vineri, 30 august, 2024
Știri de ultima orăActualitate16 morți și 30 de răniți într-un incendiu la un mall din China

16 morți și 30 de răniți într-un incendiu la un mall din China

16 persoane au murit și 39 au fost rănite într-un incendiu izbucnit miercuri seară la un mall dintr-un oraș din China.

Incendiul a izbucnit, dintr-un motiv încă necunoscut, la începutul serii, la Zigong, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori din provincia Sichuan, la 1.600 de kilometri depărtare în linie dreaptă de capitala Beijing.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat joi, în jurul orelor 03.00, ora locală, potrivit serviciilor locale de salvare citate de Xinhua.

Aproximativ 30 de persoane au primit îngrijiri din partea serviciilor de salvare, a indicat televiziunea de stat CCTV.

Incendiul a făcut cel puţin 16 morţi, a informat joi agenţia oficială Xinhua, citând responsabili ai serviciilor locale de salvare.

Centrul comercial se află într-o clădire cu 14 etaje, a subliniat canalul, precizând că flăcările au cuprins parterul, precum şi etajele 4, 5 şi 6.

Imagini difuzate de CCTV arată fum negru gros care iese dintr-o clădire cu vedere la o stradă comercială.

Incendiile sunt frecvente în China

Incendiile şi alte accidente mortale sunt frecvente în China din cauza aplicării, uneori, laxe a normelor de securitate.

În ianuarie, cel puţin 39 de persoane au murit într-un incendiu într-un magazin din Xinyu, în provincia Jiangxi (centru). Incendiul a izbucnit la subsolul unui magazin, când muncitorii au „încălcat regulile” în timpul unor lucrări, potrivit autorităţilor.

În aceeaşi lună, un incendiu într-o clădire rezidenţială a făcut cel puţin 15 morţi. Cu cinci zile mai devreme, 13 elevi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la un cămin de internat.

În aprilie 2023, un incendiu într-un spital din rar Beijing a provocat moartea a 29 de persoane. Pacienţii disperaţi au sărit pe fereastră pentru a scăpa.

Citeşte şi: Gorj: Cinci căței abia născuți, salvați de pompieri din incendiul de la Bârsești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS