15.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDiana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen. Aflați motivul

Diana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen. Aflați motivul

Europarlamentarul Diana Șoșoacă a fost escortată afară din plenul Parlamentului European European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen, a anunțat pe Facebook eurodeputatul Siegfried Mureșan.

“Indisciplina și încălcarea regulilor se sancționează imediat. S-a făcut se râs”, a scris Mureșan.

Conform surselor TVR, solicitarea de a fi evacuată din sală a venit de pe președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Aceasta a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece încerca să întrerupă discursul eurodeputatei Valerie Hayer de la Renew.

Ce reguli a încălcat Diana Șoșoacă

Măsura a fost luată în conformitate cu regula 182, referitor la „Măsuri imediate“ din Regulamentul de procedură al Parlamentului European:

            ”1. Preşedintele trebuie să cheme la ordine orice membru care încalcă standardele de conduită definite în regula 10, aliniatele (3) sau (4).

            2. Dacă încălcarea este repetată, preşedintele trebuie să cheme la ordine membrul pentru a doua oară şi faptul va fi înregistrat în procesul verbal.

            3. Dacă încălcarea continuă sau dacă este comisă încă o încălcare, membrului i se poate nega dreptul la cuvânt şi membrul poate fi poate fi exclus din sală de preşedinte pentru restul şedinţei”.

Diana Șoșoacă a acuzat-o pe Ursula von der Leyen

Diana Șoșoacă a venit în plenul PE cu un sac negru, acuzând-o pe Ursula von der Leyen că „a omorât oameni în România în timpul pandemiei de COVID”.

Parlamentul European supune la vot joi propunerea ca Ursula von der Leyen să obţină un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene. Însă realegerea politicienei germane nu pare o simplă formalitate după ce Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a anunţat miercuri că a constatat nereguli legate de transparenţa contractelor încheiate de Comisia Europeană pentru achiziţionarea vaccinurilor anti-COVID-19.

Citeşte şi: Mașinile hibrid, preferatele românilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS