21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur în insula Creta

Cutremur în insula Creta

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit partea de vest a insulei turistice Creta din Grecia, a raportat duminică Institutul de Geodinamică din Atena, informează DPA și Agerpres.

Primele măsurători au arătat că seismul, care a avut loc la ora 7:02 AM (04:02 GMT), a avut epicentrul la circa 18 kilometri sub fundul mării. Cutremurul a lovit la circa 60 de kilometri sud de coasta sudică a insulei, în apropierea micului oraş portuar Palaiochora.

Acest cutremur mai mare a fost precedat de numeroase seisme mai mici produse în regiune. Agenţia elenă de protecţie civilă nu a precizat iniţial dacă au existat victime sau clădiri avariate şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

„Observăm fenomenul şi nu putem spune încă dacă acesta a fost cutremurul principal”, a declarat seismologul Gerasimos Chouliaras pentru radioul public grec ERT.

Cutremur în Creta

Iniţial nu au fost raportaţi răniţi, potrivit mass media locale. Cu toate acestea, mulţi oameni au fost treziţi din somn. Cutremurul a fost resimţit în mari părţi din Creta, a anunţat radiodifuzorul.

Plăcile africană şi europeană se întâlnesc sub fundul mării la sud de Creta, aceasta cauzând în mod repetat cutremure puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS