19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKamala Harris susținută de importanți democrați

Kamala Harris susținută de importanți democrați

Personalul înalt de la Casa Albă și oficialii de campanie au fost informați despre decizia lui Joe Biden cu doar câteva clipe înainte ca declarația să fie lansată duminică după-amiază, deși președintele a vorbit cu Kamala Harris și cu alții în prealabil, potrivit BBC.

Zeci de înalți democrați, inclusiv fostul președinte Barack Obama, liderul Senatului Chuck Schumer și fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, au lăudat imediat decizia. Ei au lăudat și realizările lui Joe Biden cât a fost în funcție.
Fostul președinte Bill Clinton și candidata democrată în 2016 la președinție Hillary Clinton au declarat că o susțin pe Kamala Harris pentru votul din noiembrie, spunând că „se vor lupta cu tot ce avem pentru a o alege”.

Obama a declarat că are „încredere extraordinară” că „apare un candidat remarcabil”. El nu a susținut-o în mod explicit pe Harris sau pe orice alt candidat.
Nancy Pelosi nu a comentat.

Peter Welch, primul senator democrat care i-a cerut lui Biden să renunțe la alegerile sale, a cerut un „proces deschis” de nominalizare a lui Harris.
Dar există deja semne că mulți membri ai partidului se vor uni în spatele ei, inclusiv din partea politicienilor de mare profil care au fost prezentați drept potențiali rivali pentru nominalizare în cazul în care Biden se retrăgea.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom, despre care se crede că are ambiții prezidențiale, a spus că o sprijină pe „neînfricata” și „tenace” doamnă Harris să-l înfrunte pe Trump.

Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvania, a spus că va face „tot ce-mi stă în putință pentru a ajuta la alegere Kamlei Harris ca cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite”.

Alți susținători și cconvingerea lui Trump

Pete Buttigieg, actualul secretar al transporturilor și fost candidat la președinție, a declarat că Biden este „unul dintre cei mai importanți președinți din istoria Americii”, adăugând că va face „tot ce pot pentru a o alege pe Kamala Harris următorul președinte”.
Gretchen Whitmer, guvernatorul Michiganului, a declarat că slujba ei „va rămâne aceeași… făcând tot ce pot pentru a-și alege democrații și pentru a-l opri pe Donald Trump”.
Între timp, Comitetul Național Democrat a solicitat modificarea denumirilor comitetelor sale de strângere de fonduri către Harris Victory Fund și Harris Action Fund.
Doi mari donatori democrați – co-finanțatorul LinkedIn Reid Hoffman și investitorul Alexander Soros – au susținut-o public pe Harris.
Și la o oră de la anunțul lui Biden, fondul de campanie pro-Trump super-PAC Make America Great Again a postat o reclamă care o atacă pe Harris, susținând că „a acoperit declinul mental evident al lui Joe”.

Trump a adăugat: „Pe oricine ar pune acum democrații, tot noi vom câștiga”.

Citește și: Joe Biden s-a retras din cursa pentru Casa Albă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS