21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA condus beat, a provocat un accident şi a agresat doi poliţişti

A condus beat, a provocat un accident şi a agresat doi poliţişti

Judecătoria Craiova a fixat primul termen într-un dosar în care a fost deferit justiţiei un bărbat de 32 de ani, din Podari, acuzat de ultraj, conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 27 februarie, bărbatul a condus beat şi a provocat un accident în urma căruia a fost rănită o femeie de 42 de ani. Bărbatul avea o alcoolemie de 3,78 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, la spital, unde a fost dus pentru recoltarea de probe de sânge, bărbatul ar fi agresat doi poliţişti.

Poliţiştii doljeni au precizat că în accidentul produs de bărbatul băut au fost implicate trei autoturisme.
„În seara zilei de 27 februarie, ora 18.48, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Henry Coandă din municipiul Craiova, a avut loc un accident rutier, fiind implicate trei autoturisme.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit faptul că un bărbat de 32 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Henry Coandă, nu a păstrat o distanță regulamentară față de autoturismul din fața sa, condus de o femeie de 42 de ani, din comuna Breasta, intrând în coliziune față-spate cu aceasta. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în autoturismul din fața sa. În urma evenimentului rutier, femeia de 42 de ani a necesitat îngrijiri medicale fiind transportată la spital. Bărbatul de 32 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

A condus beat, a provocat un accident şi a agresat doi poliţişti

După producerea accidentului, bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Anchetatorii au explicat că inculpatul a agresat doi agenţi de la Biroul Rutier Craiova.
„În data de 27.02.2024, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova, inculpatul a agresat fizic persoana vătămată (…), lucrător de poliţie în cadrul IPJ Dolj – Biroul Rutier, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin lovirea cu piciorul stâng în zona capului, precum şi pe persoana vătămată (…), lucrător de poliţie în cadrul IPJ Dolj – Biroul Rutier, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin lovirea cu piciorul în umărul stâng”, au stabilit anchetatorii.
Ulterior, în urma analizării probelor biologice prelevate bărbatului de 32 de ani, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 3,78 g/l alcool pur în sânge. La a doua probă, alcoolemia a fost de 3,62 g/l alcool pur în sânge.

Judecat pentru comiterea a patru infracţiuni

Bărbatul de 32 de ani a fost arestat preventiv pe data de 29 februarie. A fost deferit justiţiei în aprilie, în stare de arest preventiv. Inculpatul este acuzat de două infracţiuni de ultraj, de conducere sub influanţa alcoolului şi de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În iulie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea instanţei nu a fost contestată de inculpat. Instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru data de 7 august.
Între timp, la începutul lunii iunie, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Citeşte şi: 23 de poliţişti de frontieră din Calafat, judecaţi pentru… dare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS