16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultate Titularizare 2024: 41,9% dintre candidați au luat note peste 7

Rezultate Titularizare 2024: 41,9% dintre candidați au luat note peste 7

Ministerul Educației a publicat marţi, după ora 12.00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ.

Concursul de titularizare a avut drept primă probă o inspecție la clasă sau o probă practică. Cei care au trecut de prima probă au susținut miercuri, 17 iulie, proba scrisă. Ei au avut la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele primite. 

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ au fost publicate de Ministerul Educației la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului, titularizare.edu.ro, marți, după ora 12:00.

Concursul de titularizare a avut drept primă probă o inspecție la clasă sau o probă practică

Concursul de titularizare a avut drept primă probă o inspecție la clasă sau o probă practică. Cei care au trecut de prima probă au susținut miercuri, 17 iulie, proba scrisă. Ei au avut la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele primite. 

Peste 37.500 de persoane și-au dorit să obțină titularizarea anul acesta. Pentru a ajunge însă la proba scrisă, aceștia trebuiau să obțină cel puțin nota 5 la inspecția de la clasă sau la proba practică. 

„După susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice au rămas cu drept de participare la proba scrisă peste 35.967 de candidați, dintre care 6.585 sunt absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoția curentă”, a transmis Ministerul Educației. 

„În cadrul concursului sunt testate cunoștințele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului”, conform aceleiași surse. 

Când se face repartizarea candidaţilor pe posturile didactice

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.Anul trecut, mai mult de jumătate dintre candidaţii la Titularizare 2023 au obţinut note sub 7, o treime dintre ei au note între 5 şi 7, în timp ce 127 din 23.850 au obţinut nota 10.

Citeşte şi: (VIDEO) Doi oameni au murit şi 13 sunt răniți, după ce o pasarelă de legătură a unui bloc din Napoli s-a prăbuşit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS