6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Directorul Serviciilor Secrete, Kimberly Cheatle, demisionează în urma tentativei de asasinare a lui Trump

(VIDEO) Directorul Serviciilor Secrete, Kimberly Cheatle, demisionează în urma tentativei de asasinare a lui Trump

-

Directorul Serviciilor Secrete al SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat după ce agenția a fost supusă unei examinări dure pentru eșecul de a opri un presupus asasin să-l rănească pe fostul președinte Donald Trump în timpul unui miting de campanie, a anunțat marți Casa Albă.
Agenția nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, potrivit Reuters.
Serviciul Secret, care este responsabil pentru protecția actualilor și foștilor președinți ai SUA, se confruntă cu o criză după ce un bărbat înarmat a reușit să tragă asupra lui Trump de pe un acoperiș cu vedere la mitingul în aer liber din Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.

Cheatle s-a confruntat cu condamnări bipartizane când a apărut luni în fața Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, refuzând să răspundă la întrebările parlamentarilor frustrați despre planul de securitate pentru miting și modul în care forțele de ordine au răspuns la comportamentul suspect al bărbatului înarmat.
Mai mulți parlamentari republicani și democrați i-au cerut demisia.

Trump, candidatul republican la președinție, a fost rănit la urechea dreaptă și un participant la miting a fost ucis cu focuri de armă. Omul înarmat, identificat ca fiind un Thomas Crooks de 20 de ani, a fost împușcat și ucis de un lunetist al Serviciului Secret.
„În timp ce demisia directorului Cheatle este un pas către responsabilitate, avem nevoie de o analiză completă a modului în care s-au întâmplat aceste eșecuri de securitate, astfel încât să le putem preveni să meargă mai departe”, a declarat James Comer, președintele republican al Comisiei de Supraveghere a Camerei, într-o declarație. „Vom continua supravegherea Serviciului Secret”.

Cheatle și-a asumat responsabilitatea pentru împușcătură

Cheatle, care conduce agenția din 2022, le-a spus parlamentarilor că și-a asumat responsabilitatea pentru împușcătură, numind-o cel mai mare eșec al Serviciului Secret de când președintele de atunci Ronald Reagan a fost împușcat în 1981.

Serviciul Secret se confruntă cu investigații din partea mai multor comitete ale Congresului și a organului de supraveghere intern al Departamentului de Securitate Internă al SUA, organizația sa-mamă, asupra performanței sale. Președintele Joe Biden, care și-a încheiat campania de realegere, a cerut, de asemenea, o revizuire independentă.
O mare parte a criticilor s-a concentrat pe eșecul de a asigura acoperișul unei clădiri industriale în care bărbatul înarmat s-a urcat la aproximativ 150 de metri (140 m) de scena în care vorbea Trump.

Citește și: A erupt Etna. Atenționare de călătorie în Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tronsonul I al DEx Craiova – Pitești (Craiova –...

Drumul Expres Craiova-Pitești va fi dat în folosință până...

ȘTIRI GdS