19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate16.500 lei amendă pentru un căruţas care mergea pe mijlocul drumului și își biciuia calul

16.500 lei amendă pentru un căruţas care mergea pe mijlocul drumului și își biciuia calul

Un căruţaş care a fost oprit de poliţişti după ce a fost filmat când circula cu viteză pe mijlocul Drumului Național 72 şi își biciuia calul pentru a merge mai repede a fost amendat de către polițiști cu aproape 16.500 de lei. Bărbatul era băut, a refuzat să fie testat în acest sens, nu avea buletinul la el, nu purta însemne fluorescente pe haine și nici nu avea sisteme de iluminare față-spate pe căruța sa, mai precizează IPJ Dâmbovița.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public cu privire la modul de deplasare al unui conducător de vehicul cu tracţiune animală, pe drumul naţional 72, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: la data de 18 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte s-au sesizat şi au identificat, pe şoseaua Găeşti, conducătorul atelajului hipo, respectiv un bărbat de 45 de ani, din Priseaca”, a transmis IPJ Dâmboviţa.

Deoarece a pus în pericol siguranţa celorlalţi șoferi, cât şi pe a lui, prin nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.970 de lei, respectiv pentru lipsa cărţii de identitate, pentru că a refuzat testarea în vederea măsurării alcoolului pur în aerul expirat, conducea vehiculul pe mijlocul drumului, nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescente, iar căruța nu avea sisteme de iluminare faţă-spate.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au făcut verificări la domiciliul căruţaşului, însă nu au observat urme vizibile de violenţă asupra animalului. Bărbatul a fost amendat cu 13.500 de lei pentru că animalul nu beneficiază de asistenţă medicală necesară, iar proprietarul nu deţine documente sanitar-veterinare pentru cabalină.

Citește şi: Pasager rănit după ce un şofer de 19 ani a intrat cu maşina într-un autocar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS