17.6 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițist de la Garda de Coastă, prins conducând deși era băut și drogat

Polițist de la Garda de Coastă, prins conducând deși era băut și drogat

Un poliţist de la Garda de Coastă a fost prins când circula beat şi sub influenţa drogurilor, pe DN 39. În urma testării, a reieșit valoare de 1,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

”La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 13.50, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 39, în apropierea localităţii Tuzla, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a altor substanţe interzise. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi cu aparatul Drug-Test, care a indicat prezenţa substanţelor interzise”, a anunţat sâmbătă, 27 iulie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Garda de Coastă face și ea anchetă

Conducerea Gărzii de Coastă subliniază că se delimitează de astfel de comportamente şi a dispus verificări, în regim de urgenţă, cu privire la incident şi cercetarea prealabilă a angajatului.

”Referitor la evenimentul rutier în care a fost implicat un lucrător din cadrul Gărzii de Coastă, precizăm faptul că cercetările sunt efectuate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Conducerea Gărzii de Coastă are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportament sau acţiune necorespunzătoare care nu este în concordanţă cu statutul poliţistului. Totodată, s-a dispus efectuarea de verificări, în regim de urgenţă, cu privire la evenimentul în cauză şi cercetarea prealabilă a lucrătorului. Gardă de Coastă susţine activ toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei”, a transmis Garda de Coastă.

Citește și: Ansamblul Monumental Calea Eroilor este, oficial, în Patrimoniul UNESCO!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS