11.7 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToate trenurile de pe liniile de mare viteză din Franţa circulă „normal“ luni dimineaţă

Toate trenurile de pe liniile de mare viteză din Franţa circulă „normal“ luni dimineaţă

La trei zile după actele de sabotaj survenite înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, toate trenurile de pe liniile de mare viteză din Franţa circulă ”normal” luni dimineaţă, a dat asigurări ministrul interimar al transporturilor francez, Patrice Vergriete, potrivit AFP.

”Vă confirm faptul că în această dimineaţă toate trenurile circulă: pe linia Est acest lucru se întâmplă de sâmbătă, pe linia Atlantică ieri era deja o situaţia cvasinormală, şi pe linia Nord ieri mergeau trei trenuri din patru, iar astăzi se circulă normal”, a declarat ministrul demisionar pentru postul RTL.

Reţeaua feroviară a Franţei a fost ”sabotată” vineri dimineaţă

Reţeaua feroviară a Franţei a fost ”sabotată” vineri dimineaţă, ziua în care a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, cu un incendiu voluntar, menit să ”paralizeze” reţeaua TGV.

Peste 800.000 de călători au fost afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF petrecut în noaptea de joi spre vineri.

SNCF a precizat că a ”fost victima mai multor acte răuvoitoare concomitente“

SNCF a precizat că a ”fost victima mai multor acte răuvoitoare concomitente care au vizat liniile de mare viteză Atlantică, Nord şi Est”, subliniind că ”incendii voluntare” au fost declanşate pentru a avaria echipamentele”.

Citeşte şi: Autostrada A1, blocată pe sensul spre București din cauza unui accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS