16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞofer amendat şi lăsat fără permis patru luni după ce a claxonat mașina poliției pentru că încurca traficul

Şofer amendat şi lăsat fără permis patru luni după ce a claxonat mașina poliției pentru că încurca traficul

Un șofer din județul Iași a fost amendat şi lăsat fără permis pentru patru luni de către polițiștii locali pentru că și-a „permis” să le atragă atenția că încurcă traficul. Judecătorii au anulat procesul-verbal, considerând că şoferul a dat dovadă de simţ civic şi că maşina poliţiei nu era oprită corespunzător. Procesul continuă.

În primă instanță, dispozițiile au fost considerate ca nejustificate de judecători, dar procesul încă nu s-a terminat.

Petrică A. s-a adresat judecătoriei în septembrie anul trecut. Cu o săptămână înainte, se afla pe o stradă din Miroslava, la volanul mașinii sale. În fața sa era oprită o mașină a poliției. Staționa neregulamentar, ceea ce îi obliga pe șoferi să calce linia continuă pentru a o putea depăși. La trecerea pe lângă autospecială, Petrică A. a claxonat, pentru a le atrage atenția polițiștilor că nu aveau luminile aprinse și încurcau traficul.

Judecătorii au anulat procesul-verbal, considerând că şoferul a dat dovadă de „simţ civic“

Polițiștii l-au oprit și l-au sancționat pentru folosirea abuzivă a claxonului și nerespectarea obligației de a sta în mașină în momentul redactării procesului-verbal de contravenție. În total, 1.160 lei și suspendarea permisului de conducere pentru 130 de zile, relatează g4media.ro.

„Folosirea claxonului în acest context nu apare ca abuzivă, ci ca o atenționare de dorit pentru a evita evenimente rutiere cauzate de oprirea intempestivă a autospecialei de poliție”, au apreciat judecătorii.

Magistrații au reținut faptul că mașina poliției era oprită pentru controlarea unui participant la trafic. Acest lucru trebuia însă făcut pe acostament, într-o zonă în care nu i-ar fi încurcat pe ceilalți șoferi. Nu era vorba de o folosire abuzivă a claxonului, ci de spirit civic.

Procesul-verbal a fost anulat în totalitate, dar sentința Judecătoriei a fost contestată de Serviciul Rutier al IPJ. Apelul a intrat pe rolul Tribunalului, această instanță urmând să stabilească viitorul termen de judecată.

Citeşte şi: Primar acuzat că cere favoruri sexuale și bani pentru un loc de muncă în primărie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS