9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece noi plângeri pe numele profesorului Alfred Bulai, depuse la Parchet

Zece noi plângeri pe numele profesorului Alfred Bulai, depuse la Parchet

Surse din interiorul Parchetului Sectorului 1 susțin că, în doar câteva ore, zece persoane au trimis emailuri în care reclamă abuzuri comise de profesorul Alfred Bulai. Urmează să fie audiate săptămâna viitoare.

Parchetul a făcut un apel public ieri, îndemnând studentele de la SNSPA care ar fi fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor şi analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Şcoala de Studii Politice şi Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deţine date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail [email protected]”, anunţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Cei care vor să trimită informații în acest caz o pot face la adresa: [email protected]

Procurorii promit să asigure protecţia şi să protejeze identitatea reclamantelor

Procurorii au mai transmis că le asigura persoanelor care vor să ofere informații în acest caz protecţia şi le vor proteja identitatea.

În acest sens, Parchetul enumeră măsurile de protecţie prevăzute în Codul de Procedură Penală, în legătură cu protejarea vieţii private şi demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esenţiale privind faptele prezentate public:

„În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecţia datelor de identitate, în acord cu dispoziţiile art.126 alin.(1) lit.c) Cod de procedură penală, raportat la art.113 alin.(2) şi (3) Cpp;”, transmit procurorii.

Marți, 30 iulie, profesorul Alfred Bulai a fost suspendat de la catedră de conducerea SNSPA, în urma publicării de către snoop.ro a unei investigații conform căreia Bulai ar fi agresat sexual mai multe studente. 

Citeşte şi: Un adolescent a încercat să se sinucidă în Arestul Poliţiei Capitalei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS