9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate15 turişti cazaţi la un hotel din Mamaia au primit asistenţă medicală pentru greţuri şi vărsături

15 turişti cazaţi la un hotel din Mamaia au primit asistenţă medicală pentru greţuri şi vărsături

Cincisprezece persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un hotel din Mamaia, au prezentat scaune diareice şi vârsături după ce au mâncat la un hotel din Mamaia. Pacienţii au primit îngrijiri la faţa locului, unii fiind transportaţi la spital. Autorităţile au deschis o anchetă, iar ANPC face un control.

”În data de 31.07.2024 ISU CT a fost solicitat prin sistemul unic de urgenţă 112 la adresa bulevardul Mamaia – staţiunea Mamaia – Constanţa, judeţul Constanţa – pentru trei persoane (o familie – doi adulţi şi un minor de 4 ani), care prezentau vărsături şi scaune diareice. La locul solicitării au fost trimise două echipaj EPA B2 – SMURD Alezzi şi Mamaia. Ulterior, s-a solicitat, prin 112, la aceeaşi adresa, asistenţă medicală de urgenţă pentru încă cinci persoane cu aceeaşi simptomatologie. S-au alocat suplimentar ATPVM de la Detaşamentul Port Constanta şi echipajul Smurd C”, a transmis, joi, ISU Constanţa.

Sursa citată a precizat că la locul solicitarii au fost găsiţi şapte adulti şi un minor cu vărsături şi scaune diareice cu debut în ultimele trei-patru ore.

”Pe durata triajului şi evaluării realizate de medicul TIM au mai fost identificati şi alti pacienti cu aceeaşi simptomatologie. La finalul intervenţiei au rezultat 15 persoane cu simptomatologie acută (vărsături şi scaune diareice)”, a transmis ISU Constanşa.

Trei adulţi şi doi minori au fost transportaţi la SCJU Constanţa, iar nouă adulţi şi un minor au fost asistaţi la faţa locului.

Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică, iar ANPC face control.

Citeşte şi: Încă un cadru universitar acuzat de hărţuire sexuală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS