14.4 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Bărbat anchetat după ce a blocat un drum public la Câlnic

Gorj: Bărbat anchetat după ce a blocat un drum public la Câlnic

Un bărbat din comuna Câlnic, Gorj, este cercetat de polițiști pentru că ar fi blocat circulația rutieră pe un drum din localitate.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați miercuri seară, prin apel 112, de un cetățean, despre faptul că vecinul său a blocat cu autovehicule drumul public.

Din primele verificări efectuate de polițiști la faţa locului a reieșit faptul că, un bărbat de 44 de ani, din comuna Câlnic, s-a urcat pe un stâlp de electricitate confecționat din beton, situat în apropierea locuinței sale, amenințând că se va arunca, motivul invocat fiind că un vehicul i-ar fi călcat câinele, pe drumul comunal.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul ISU Gorj, care au intervenit, preventiv, la fața locului cu o pernă destinată salvării persoanelor, lucrători SAJ Gorj, precum și negociator din cadrul IPJ Gorj, care a puratat discuții cu persoana în cauză.

Bărbatul a blocat drumul cu un autoturism şi un tractor

De asemenea, s-a stabilit că în aceeași seară, bărbatul din Câlnic a poziționat un autoturism și un tractor agricol, ambele proprietate personală, pe partea carosabilă a DC 100 Hodoreasca, orientate perpendicular pe axul drumului, blocând, cu intenție, ambele sensuri de mers, acțiune prin care s-a adus atingere dreptului la libera circulației a celorlalți participanți la trafic.

Mai târziu, în cursul nopții, în urma discuțiilor purtate de către negociatorul IPJ Gorj, cu bărbatul în cauză, acesta a fost convins să renunțe la gest și a coborât de pe stâlp, fiind preluat de organele de poliție și internat la spital. Totodată, a fost deblocat integral drumul public, circulația fiind reluată în mod normal.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Citeşte şi: Şoferiţă rănită într-un accident provocat de un şofer care a intrat pe contrasens, la Leu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS